Saman Parking Hospital Sungai Buloh

Parking Hospital Sungai Buloh
Dapatkan berita viral setiap hari:

Terkena saman parking sudah menjadi norma terutama di ibu kota. Namun, seorang netizen menyuarakan perasaan kecewa apabila dikenakan saman sebanyak 3 kali di tempat yang sama, sekitar Hospital Sungai Buloh. Parking yang disediakan tersangat sedikit, tidak dapat menampung kenderaan yang banyak. Pengunjung terpaksa parking di luar hospital.

Cerita Rave Mone:

“Assalamualaikum semua..ni adalah saman yg ketiga parking di luar pagar hospital sg buloh..parking hospital dah terlampau sesak sampai double triple park..pusing cari parking sampai kt bwh (area kusta) berjam tak jumpa..kereta yg parking kt tepi jalan semua kena saman..masalahnya bukan suka2 parking tepi jalan,kalau ada parking berbayar mcm kt HKL pun org awam sanggup bayar..

Dah la tak ada parking dalam kawasan hospital,bila parking luar kena saman pulak..memang kartun mcm ni.

Sudah lah sebulan appoinment 4 ke 5 kali kt hospital..bila selalu amek cuti,terpaksa pulak ambik unpaid leave..lepas tu kena saman parking pulak..ape benda mcm ni??? Ada nampak daddy happy???

Sy mengharapkan YB @khairudin tolong la selesaikan masalah ni secepat mungkin..kami da terseksa dgn kos sara hidup, ada pulak extra expenses nk kena bayar saman.. tolong YB ambik isu ni sebagai keutamaan sebab membabitkn ramai org..sekian terima kasih..

*jika dah ada penambahbaikan yg sy tak tau,sy mohon maaf yg sebesar2nya..”

Surat Saman

Rata-rata komen dari netizen menyatakan yang sama.

BACA NI>  Ganti MyKad Secara Online

Fatimah Zaharah Zainal:

“Betul tu..saya pun dah kena..parking yg terhad terpaksa parking kat luar..kenapa pihak yg berkenaan tak leh pertimbangkan masalah ni???ingat kita nak sangat ke parking kat luar tu?”

Mohd Azrul:

“Parking hospital sg buloh mmg terhad. Mmg parking free tp tak cukup. Minta pihak kerajaan baru kita ambil berat berkenaan hal ni. Bayar parking pun takpa yg penting parking ada”

Siti Sarah:

“Sama la. Pg td 7kali tawaf kt dalam tu x dpt parking. Tawaf kt kusta pon sama. Baik2 sampai 7.30, pi amik no dh pukul 10.30. Siap kena sound kenapa lambat sgt dtg sebab appointment pukul 9. Hampagas!”

Amyrul Harraz:

“Dh la sakit keluar hospital tgk kena saman pulak….sakit hati pulak blh sakit jantung ni…”

Beck Hamsah:

“Baru je kena minggu lalu hampeh , parking terhad org double park pun sampai xde ruang da, klu org nk kluar kena tolak dari hujung, pegi luar kena Surat cinta, pihak polis pun satu timbang rasa la sikit da tmpt tu spital tak cukup parking , bukannya discotik”

Siti Zubaidah Hj Musa:

“br kne bulan lepas. suami xde parking nak teman isteri brsalin..dalam labour room da. trpaksa paking kat luar. last2 kne saman 😂😂 xpela kne saman.asalkan dpt tgk dan sambut baby. haha”

Komen Facebook
Dapatkan berita viral setiap hari:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here