fbpx
Wednesday, March 3, 2021

Graduan Boleh Berjimat RM10K Naik Motor Berbanding Kereta

Ramai graduan anak muda jadi runsing setiap kali hujung bulan duit poket habis sedangkan sebenarnya mereka boleh jimat sehingga RM10K.

Senarai Pelepasan Cukai Untuk e-Filing 2019

Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDNM) telah mengeluarkan senarai pelepasan cukai 2018 untuk e-Filing 2019. Berikut 21 senarai pelepasan cukai 2018 sebagai rujukan ketika mengisi efiling...

Bank Tidak Boleh Tarik Kenderaan Anda Jika…

Dah jadi adat berhutang, sekiranya hutang tak dibayar, barang yang dibeli perlulah dipulangkan. Dalam kes pembelian kenderaan, sekiranya bayaran tidak dilakukan dalam tempoh yang...

Perlindungan Peril Khas Untuk Bencana Alam

Sebenarnya masih ramai lagi pemilik-pemilik kenderaan tidak tahu ada Perlidungan Peril Khas untuk melindungi kenderaan korang yang mengalami kerosakan akibat bencana alam. "Tuan, kalau kereta...

Tahu Tak Boleh Claim MIB Sekiranya Dilanggar Kenderaan Yang Tiada Insurans

Cuba bayangkan sedang elok anda berjalan, berjoging atau berbasikal, tiba-tiba datang sebuah kereta atau motosikal melanggar. Nak memburukkan lagi keadaan, si pelanggar enggan bertanggungjawab...

Penipuan Pembayaran Online Secara Scheduled Transfer

Ramai peniaga online pernah mengalami pengalaman ini. Ditipu tatkala pembayaran untuk pembelian barangan online dibuat. Pelbagai taktik digunapakai scammer dan penipu online sekarang ini....

Kelemahan Keselamatan Portal CIMBClicks

Kalau ada akaun CIMB, tukar password sekarang juga!! Besar kemungkinan akaun anda compromised. Nak cek senang je. 1. Login macam biasa. 2. Bila ruang password, tambah apa-apa...

Telaga Wakaf 1400 Tahun Lalu Masih Menghasilkan Pendapatan Membatu Fakir Miskin Sehingga Kini

Siapa sangka, hanya dengan sebuah telaga, harta yang ada kemudiannya beranak-pinak selama beribu tahun menjadi pahala yang tidak putus-putus.

Skim Rumah Pertamaku Sektor Swasta

Melalui Skim Rumah Pertamaku, pekerja sektor swasta boleh mendapatkan pembiayaan pinjaman sehingga 100%.

Latest article

Coronovirus 101 – Apa Yang Perlu Anda Tahu

Segalanya yang perlu anda tahu mengenai wabak Koronavirus!

Kit Jerebu

Sebagai langkah berjaga-jaga di musim jerebu, sediakan kelengkapan seperti di dalam Kit Jerebu dan cegah sebelum sakit menjadi teruk.

Scam Surat Perintah Mahkamah

Scam duit atas nama mahkamah dah dibuat dalam bentuk surat supaya orang awam percaya dan mula alihkan aset-aset ke akaun penipu.

Ganti MyKad Secara Online

Kepada yang mempunyai isu berkenaan MyKad, korang boleh berurusan secara online!

8 Benda Mengundang Bahaya Jika Ditinggalkan Dalam Kereta

Anda disarankan untuk tidak meninggalkan barang-barang yang disenaraikan di bawah ini di dalam kereta anda kerana boleh mengundang bahaya. Yang terakhir sekali tu paling...

Kanak-Kanak Dipatuk Ular Menyorok Dalam Kasut

Seorang kanak-kanak dirawat di sebuah hospital selepas dipatuk di tangan oleh seekor ular berbisa berwarna hitam yang menyorok di dalam kasut.

Panduan Memilih Carseat Kerusi Keselamatan Kanak-Kanak Yang Betul

Panduan memilih jenis kerusi keselamatan kanak-kanak yang betul untuk anak anda!

30 Jenama Tempatan Malaysia Yang Disangka Brand Internasional

Sebenarnya, ramai tidak sedar bahawa Malaysia turut mempunyai produk tempatan yang ramai sangka berasal dari luar. Mungkin kerana nama jenama yang digunakan langsung tidak membawa...

5 Bahaya Berbuka Puasa Dengan Merokok

Bila dengar sahaja azan Maghrib berkumandang dan masuknya waktu berbuka puasa, dia terus menyalakan rokok. Maklumlah seharian berpuasa tentu rasa susah nak tahan diri....

Bolehkah Merakam Bila Ditahan Polis?

Seringkali apabila kita mahukan sesuatu bahan bukti atau membuktikan sesuatu kejadian, kita akan keluarkan telefon bimbit dan rakam atau ambil gambar. Namun, adakah menjadi...