Ayam TESCO Tak Sembelih

Ayam TESCO Tak Sembelih, Betul Ke?

➡ COMPLAINT - Ayam TESCO Tak Sembelih Sumber: Maksu Siti Tular video ayam yang kelihatan terputus kepala ingin dipulangkan oleh seorang pelanggan Tesco. Dikatakan ayam tersebut tidak disembelih dengan sempurna. Jakim terpanggil untuk menjelaskan video yang tular berkenaan ayam yang dijual di Tesco dan didakwa tidak disembelih mengikut hukum syarak. Untuk makluman pengguna, berdasar rakaman video tersebut, didapati bahawa keadaan ayam yang digambarkan seperti tidak disembelih itu sebenarnya terkesan daripada hasil tindakan menarik kepala ayam (head puller) hingga menyebabkan kulit lehernya tertarik panjang. Perkara itu telah menampakkan seperti tiada sembelihan dilakukan. Walau bagaimanapun produk ayam jenama PTS tersebut adalah dari pusat sembelihan yang mempunyai Sijil Pengesahan Halal Malaysia yang sah. ↗ Sila TAG dan SHARE kepada semua sekiranya bermanfaat! ▶ LIKE dan FOLLOW Malaysia 3C - Complaints, Comments & Compliments supaya suara anda didengari.

Posted by Malaysia 3C - Complaints, Comments & Compliments on Friday, December 14, 2018
Dapatkan berita viral setiap hari:

Tular video ayam yang kelihatan terputus kepala ingin dipulangkan oleh seorang pelanggan Tesco. Dikatakan ayam tersebut tidak disembelih dengan sempurna.

Jakim terpanggil untuk menjelaskan video yang tular berkenaan ayam yang dijual di Tesco dan didakwa tidak disembelih mengikut hukum syarak.

Untuk makluman pengguna, berdasar rakaman video tersebut, didapati bahawa keadaan ayam yang digambarkan seperti tidak disembelih itu sebenarnya terkesan daripada hasil tindakan menarik kepala ayam (head puller) hingga menyebabkan kulit lehernya tertarik panjang. Perkara itu telah menampakkan seperti tiada sembelihan dilakukan.

Walau bagaimanapun produk ayam jenama PTS tersebut adalah dari pusat sembelihan yang mempunyai Sijil Pengesahan Halal Malaysia yang sah.

Komen Facebook
BACA NI>  Bil Letrik Ribu Riban Ngalahkan Hotel
Dapatkan berita viral setiap hari:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here